Friskvård Hund

Stretching tekniklära:

Perfekt för dej som mellan behandlingarna får kontroll på hur hundens muskler mår. Du får ett recept med utförliga bilder och instruktioner som visar hur du ska genomföra stretchingen på ett korrekt sätt, för att undvika skador.

Avslappnings-massage:

Alla hundar mår bra av beröring speciellt under pressade perioder. Antistress hormonet oxytocin utsöndras i kroppen. Alla kroppens funktioner reagerar positivt, hjärtat slår lugnare, andnings frekvensen minskar, samt mag och tarmkanalen stimuleras.

Kloklippning:

Hundens klor ska klippas regelbundet med 4-6 veckors intervall för att inte pulpan ska växa ner med klon. Långa klor medför att hunden lättare bryter första tå-leden eller skadar sej högre upp i carpal-leden.

Öronrengörning:

Lättare öronrengörning med Ear Cleaner produkt. Det blir ofta problem med hundens öron, svampar och bakterier trivs om det inte rengörs regelbundet.

Tandstenskrapning:

Alla hundar är i behov av att ta bort sin plack och tandsten. För att minska uppdraget och inflammerat tandkött. Då minskas risken för infektioner då bakterier kommit i kontakt med pulpan. Då har hunden kraftig tandvärk, och tanden måste dras bort hos veterinär!

Dipl. fysioterapeut elektroterapeut häst, hund och människa
Cert. Djursjukvårdare smådjur
Copyright © 2015 - Sofies Fysioklinik